برای فعالیت حرفه ای در اینستاگرام، دانستن فاکتورهای مهم آن و نحوه آنالیز هر یک از اهمیت بالایی برخوردار است. سه فاکتور سرنوشت ساز اینستاگرام که بررسی روزانه آنها باید همیشه در دستور کار هر پیج تجاری باشد، ریچ، ایمپرشن و اینگیجمنت است؛ که در ادامه این مطلب آنها را به شما معرفی کرده و ابزارهای کاربردی برای تحلیل آنها را نیز بازگو خواهیم کرد. همچنین بهترین برنامه تشخیص فالوور فیک را می توانید در این مقاله مشاهده کنید.
فاکتورهای سنجش اینستاگرام چه تاثیری در روند پیشرفت یک پیج دارند؟
در این فضا تنها سلاح کسب و کارها برای پیشی گرفتن از رقبا و جذب مخاطبان و مشتریان بیشتر، محتواها هستند، پس آنالیز میزان بازدید و تعامل کاربران با آن محتوا به شدت مهم است. اینستاگرام نیز از اهمیت این کار باخبر است و با قرار دادن فاکتورهای مهمی مثل ریچ و ایمپرشن دست کاربران را در پیدا کردن اطلاعات باز گذاشته است.
هر چه بازدید و تعامل کاربران از یک محتوا بالاتر باشد، علاوه بر تاثیری که بر روند پیج و رفتن محتواها به اکسپلور دارد، به صاحبان برند کمک می کند تا راحت تر موضوعات چالش برانگیز و پربازدید را پیدا کرده و با مخاطبان خود به اشتراک بگذارند.
ترفند: بسیاری از ادمین های پیج های معروف برای اینکه پست شان در اکسپلور قرار بگیرد از بسته های خرید اکسپلور اینستاگرام استفاده می کنند.
ریچ reach
ریچ را می توان فاکتور دلگرم کننده اینستاگرام به ادامه تولید محتوا و فعالیت در این بستر دانست. این فاکتور مهم، تعداد کاربرانی را که هر روز از محتواهای شما در تمامی بخش های پیج( پست، استوری، ریلز و ..) دیدن می کنند حتی اگر از فالوورهای پیج شما نباشند را به شما نشان می دهد.
کلمه reach به معنای رسیدن است؛ اما در اینستاگرام با معنای اصلی آن مواجه نیستید. در واقع، ریچ به شما میزان بازدید از پیج را نشان می دهد؛ اما کمکی به شما در تشخیص علاقه کاربران به محتواها نمی کند.
آمار و ارقامی که به نام ریچ می شناسیم در قسمت اینسایت پیج های تجاری اینستاگرام قرار دارند.
برای فهم بهتر ریچ بهتر است مثالی را برای شما عزیزان مطرح کنیم.
اگر میزان بازدید یک پیج، 2000 بازدید در یک روز باشد، به این معناست که 2 هزار اکانت از کل اینستاگرام از پیج شما دیدن کرده اند.
نکته 1: در شمارش تعداد ریچ یک پیج، بازدید چند باره یک حساب کاربری از پیج ما تاثیری ندارد. بدین معنی که یک پیج چندین مرتبه از محتواهای شما در طی 24 ساعت دیدن کرده باشد، تنها یک ریچ ثبت می شود.
نکته 2: ممکن است تعداد ریچ پیج شما با عدد فالوور آن همخوانی نداشته باشد که امری کاملا طبیعی است. چرا که تعدادی از کاربران ممکن است در طی روز با هیچ یک از محتواهای شما برخورد نداشته باشند.
نکته 3: استفاده از ابزارهای گوناگون مثل هشتگ، استوری، لوکیشن، اکسپلورر و … می تواند بازدید پیج را به طور چشمگیری افزایش دهد و عدد ریچ را بالا بکشد. پس از این ابزارهای کاربردی غافل نشوید.
نکته 4: یکی دیگر از روشهایی که علاوه بر بالا بردن تعداد فالوور، بر روی عدد ریچ نیز تاثیرگذار است، انجام تبلیغات با اینفلوئنسرهای اینستاگرامی است.
چگونه قسمت ریچ را پیدا کنیم؟
برای دستیابی به آمار و ارقام ریچ، باید ابتدا پیج خود را به حالت تجاری در بیاورید تا ابزار اینسایت برای شما فعال گردد. سپس مراحل زیر را برای ورود به اینسایت و مشاهده ریچ انجام دهید:
- وارد اینستاگرام خود شوید
- به صفحه پروفایل خود بروید
- در بالای صفحه، قسمتی به نام professional dashboard وجود دارد که با ضربه زدن بر روی آن، وارد قسمت اینسایت می شوید
- در صفحه جدید برای مشاهده کامل اطلاعات ریچ استوری، پست و … باید بر روی گزینه see all در همان بخش اول ضربه بزنید
ایمپرشن impression
کاربران معمولا ایمپرشن و ریچ را باهم اشتباه می گیرند.ایمپرشن از نظر لغوی به معنای احساس است؛ اما در بحث اینستاگرام، این کلمه بازدید ترجمه می شود.
تفاوت ایمپرشن و ریچ در نحوه محاسبه تعداد بازدید است.
اینستاگرام محتوای منتشر شده را به تمامی کاربران نشان می دهد و از طرفی، اگر بازدید خوبی دریافت کند، به اکسپلور راه یافته و میزان بازدید آن دو چندان خواهد شد.
در محاسبه عدد ایمپرشن، هر تعداد بازدیدی که از متوا صورت بگیرد، حتی اگر یک اکانت تکراری چندین مرتبه محتوا را مشاهده کند، حساب می شود.
در صورتی که عدد ریچ، اکانت های تکراری را برای محاسبه عدد نهایی جز شمارش نمی آورد.
برای درک بهتر تفاوت میان این دو عدد، مثالی را برای شما همراهان بازگو می کنیم.
تصور کنید یک اکانت 3مرتبه از پست شما بازدید می کند.عدد ریچ شما از این اکانت، 1 است و عدد ایمپرشن شما روی 3 قرار می گیرد. دلیل این اتفاق این است که شاخص شمارش ایمپرشن، تنها تعداد بازدید را می شمارد و تکراری بودن اکانت برای آن ملاک نیست.
راه های افزایش عدد ایمپرشن به طور خلاصه عبارتند از:
- تولید محتوای مستمر و با کیفیت با استفاده از تمامی ابزارهای اینستاگرام
- پیدا کردن پربازدیدترین موضوعات از نظر جامعه هدف پیج با آنالیز محتوای رقبا در حیطه کاریتان
- استفاده از تبلیغات و تبادل با پیج های همکار
- و…
عدد ایمپرشن کجای اینستاگرام قرار دارد؟
برای دیدن میزان ایمپرشن یک استوری یا پست، باید به آن محتوا مراجعه کرده و بر روی گزینه view insight کلیک کنید.
اینگیجمنت Engagement
میزان مشارکت و تعامل در یک پیج را با عبارت اینگیجمنت می شناسند.میزان لایک و کامنت، ری اکشن کاربران به استوری و لایو ها، تعامل شما با مخاطبان و… همگی در عدد اینگیجمنت پیج تاثیرگذار هستند.
یکی از دلایلی که تمامی اساتید و مربی های پیج های اینستاگرامی تاکید زیادی بر جذاب بودن و چالش برانگیز بودن محتوا در تمامی قسمت های اینستاگرام دارند، تاثیر آن بر ترغیب مخاطب و فعالیت بیشتر او در پیج است که آمار اینگیجمنت را به طور چشمگیری افزایش می دهد.
در کل می توان گفت نرخ اینگیجمنت یک پیج در واقع مجموع ارقام ریچ و ایمپرشن می باشد.
اینگیجمنت نیز مانند ریچ و ایمپرشن در داشبورد حرفه ای اینستاگرام یعنی اینسایت وجود دارد.
برای آنالیز حرفه ای این اعداد و ارقام و دستیابی به یک نقشه راه دقیق تر نسبت به اینسایت، می توانید از ابزارهای جانبی مثل برنامه هوت سوئیت (Hootsuite Analytics) یا کرود فایر Crowdfire و … استفاده کرد.
نکته مهم درباره این برنامه های جانبی این است که امکانات آنها مراتب بیشتر از ابزار خود اینستاگرام یعنی اینسایت است. از طرفی برای دسترسی به تمامی ویژگی های برنامه ها باید اشتراک آن را خریداری کنید.
تمامی برنامه ها برای یک مدت محدود، تعدادی از ابزارهای خود را در دسترس کاربران قرار می دهند تا بتوانند بهترین اپلیکیشن را براساس نیاز خود انتخاب نمایند. اگر نمی دانید ورود به حساب اینستاگرام خودم از طریق گوگل چگونه است، خواندن این مطلب برای شما مفید است.
سخن پایانی
در این برنامه سعی کردیم تا سه فاکتور بسیار مهم اینستاگرام را باهم بررسی کرده و نکات مهم هرکدام را به طور جداگانه بررسی کنیم.
اگر شما هم تجربه ای در زمینه تحلیل و آنالیز این اعداد سرنوشت ساز در اینستاگرام دارید، با ما و همراهان به اشتراک بگذارید. اگر به دنبال پیج اصلی تتلو در اینستا هستید، می توانید آن را در سایت ما مشاهده کنید. همچنین سوالات خود در ارتباط با خرید فالوور اینستاگرام را پاسخگو هستیم.