اینستاگرام در سال ۲۰۱۶میلادی ویژگی تازه ای با عنوان بیزینس پروفایل راه اندازی کرد. این قابلیت جدید برای سهولت کسب و کار در فضای مجازی بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفت. زیرا بیزینس پروفایل اینستاگرام دست آنها را برای تجارت و کسب و کار در فضای مجازی بازتر و این پلتفرم را برای استفاده تجاری آماده تر کرد.
امروزه کاربران شبکه های اجتماعی روز به روز در حال افزایش است و به همین میزان علاقه افراد به خرید های اینترنتی نیز بیشتر شده است. صاحبان کسب و کار هم این موضوع را به خوبی می دانند، بنابراین تمام تلاش خود را برای استفاده بهینه از این فرصت طلایی به کار می گیرند. معمولاً صاحبان کسب و کار سعی می کنند از طریق شبکه های اجتماعی، تعامل مستقیم و پیوسته ای با کاربران و مخاطبان خود برقرار کنند. چرا که درواقع می توان گفت همین کاربران و فالوورها، مشتریان بالقوه ای هستند که با افزایش فالوور اینستاگرام باید برای آنها سرمایه گذاری کرد.
یکی از شبکه های اجتماعی محبوب که به خوبی مورد توجه صاحبان کسب و کار قرار گرفته است، اینستاگرام است. اینستاگرام هم همیشه برای کاربران خود سنگ تمام می گذارد و قابلیت های ویژه ای برای آنها رونمایی می کند. بر همین اساس برخود لازم می دانیم که در ابتدا شما را با بیزینس پروفایل اینستاگرام آشنا کنیم.
پیش از شروع این موضوع به شما پیشنهاد می کنیم تا حتما به مقاله ارسال پست اتوماتیک در اینستاگرام نیز سری بزنید. قطعا از مطالب آن لذت خواهید برد.
بیزینس پروفایل اینستاگرام
اکانت بیزینس اینستاگرام همانطوری که از نامش پیداست یک صفحه تجاری است که قابلیت کسب و کار و تبلیغ برای افزایش کار تجاری را بالا می برد. یعنی تمام افرادی که قصد استفاده تجاری از فضای مجازی و اینستاگرام را دارند حتما باید اکانت بیزینس پروفایل اینستاگرام برای خود ایجاد کنند. این امر موجب فروش بیشتر و جذب مشتریان قابل توجهی در اینستاگرام می شود.
مزیت های بیزینس پروفایل
قبل از ورود به مسئله آموزش اکانت بیزینس اینستاگرام یک سری از قابلیت های آن را ذکر می کنیم. از جمله این قابلیت ها:
- قابلیت تماس با کاربران: یعنی اکانت بیزینس اینستاگرام برای برقرای ارتباط میان افراد و مشتری آنان یک دکمه تماس ایجاد می کند. چراکه لازمه یک کسب و کار امکان برقراری ارتباط با مشتری است.
- از دیگر ویژگی های اکانت بیزینس اینستاگرام ایجاد شرایطی برای تحلیل و آنالیز کاربران صفحه اینستاگرام است. یعنی این که افراد از این طریق اطلاعات دقیقی درباره فالوورهای خود به دست می آورند. زیرا کسی که در اینستاگرام یک فعال تجاری است و اکانت بیزینس اینستاگرامی دارد باید کاربران خود را بشناسد و رفتار و بازخوردهای آنها را در مورد پست هایش مورد تحلیل قرار دهد. اکانت بیزینس اینستاگرام این اجازه را به کاربر می دهد.
- باعث سهولت در تبلیغ می شود: یعنی کسی که اکانت بیزینس پروفایل اینستاگرام را فعال کرده می تواند هر یک از پست های صفحه اینستاگرام خود را به یک تبلیغ تبدیل کند که این امر فروش محصولات را هم برایش آسان می کند.
معایب بیزینس پروفایل
با ذکر قابلیت ها و مزایای اکانت بیزینس اینستاگرام لازم است که معایب آن را نیز یادآور شویم.
- اول اینکه اکانت بیزینس اینستاگرام خصوصی نمی شود. شاید این سوال ایجاد شود که مگر اکانت بیزینس اینستاگرام خصوصی هم می شود. قاعدتا یک برند تجاری نمی خواهد خصوصی شود، بلکه بیشتر می خواهد مورد توجه کاربران قرار بگیرد. ولی شرایطی هم وجود دارد که ممکن است یک کسب و کار با سخت گیری بیشتری فالوور بگیرد، که اکانت بیزینیس اینستاگرام این امکان را ندارد.
- دوم اینکه امکان اتصال اکانت بیزینس اینستاگرام به چند حساب فیس بوک وجود ندارد. یعنی اکانت بیزینس پروفایل تنها قابلیت اتصال به یک صفحه فیسبوک را دارد.
آموزش تبدیل اکانت اینستاگرام به بیزینس پروفایل
بعد از بیان مباحث فوق، اکنون نوبت آن رسیده که به آموزش تبدیل اکانت اینستاگرام به بیزینس پروفایل بپردازیم. برای تبدیل اکانت اینستاگرام به بیزینس پروفایل لازم است مراحل زیر را به صورت پی در پی انجام داد.
- برای استفاده از این قابلیت اینستاگرام در ابتدا اینستاگرام خود را به آخرین نسخه موجود به روزرسانی کنید و بعد به حساب شخصی خود لاگین کنید.
- در مرحله بعد بر روی پروفایل کاربری خود تب کنید. سپس با لمس گزینه سه خطی موجود در بالای صفحه وارد بخش تنظیمات حساب کاربری اینستاگرام شوید.
- در صفحه ی باز شده گزینه Account را لمس نمایید. بعد از آن به پایین صفحه اسکرول کرده و گزینه Switch to professional Account را لمس کنید. (https://help.instagram.com/502981923235522)
- سپس برای تبدیل اکانت خود به اکانت بیزینس اینستاگرام گزینه business را لمس نمایید.
- بعد از انجام مرحله فوق، با پنجره خوش آمدگویی اینستاگرام مواجه خواهید شد. در این پنجره اعلام می شود که با افزودن دکمه تماس و… می توان ارتباط راحت تری با مخاطبان برقرار نمود و با انجام تبلیغات بر تعداد مشتریان افزود.
نوع کسب و کار شما در اینستاگرام
6. در این قسمت از لیست ظاهر شده، بسته به علاقه شخصی، دسته بندی مورد نظر خود را انتخاب نمایید. انتخاب شما یکی از گزینه های زیر خواهد بود:
- وبلاگ شخصی: Personal Blog
- محصول/ خدمات: Product / Service
- هنر: Art
- نوازنده / باند: Musician / Band
- خرید و خرده فروشی: Shopping & Retail
- سلامتی / زیبایی: Health / Beauty
- فروشگاه: Grocery / Store
7. در این قسمت برای ادامه مراحل فعال کردن اکانت بیزینس اینستاگرام، وارد بخش اطلاعات قابل نمایش برای مخاطبین می شوید که شامل آدرس ایمیل، شماره تلفن و موقعیت مکانی شما بر روی نقشه است. بعد از تکمیل نمودن این اطلاعات گزینه Next را لمس نمایید.
8. بعد از انجام مورد قبل، در صورت تمایل اینستاگرام امکان اتصال اکانت به فیس بوک را نیز پیش بینی کرده است که برای این کار نیاز به تغییر آی پی خواهید داشت. در صورتی که تمایل به عدم اتصال اکانت به فیس بوک، گزینه Don’t Connect to Facebook Now را لمس کنید
9. بعد از انجام این مراحل اکانت بیزینس اینستاگرام را با موفقیت فعال کرده و می توانید از قابلیت خوب این این اپلیکیشن محبوب استفاده نمایید.
آموزش غیر فعال کردن اکانت بیزینس اینستاگرام
شاید برخی از کاربران به دلایلی تمایل به فعال بودن اکانت بیزینس اینستاگرام نداشته باشند و بخواهند که آن را غیر فعال نمایند. برای این کار مراحل زیر را باید انجام داد.
- بعد از باز کردن اپلیکیشن اینستاگرام، از بین تب های موجود در پایین صفحه تب پروفایل کاربری خود را انتخاب نمایید.
- سپس گزینه سه خط را در بالای صفحه لمس کنید.
- بعد از آن در لیست باز شده قسمت تنظیمات Setting را انتخاب نمایید.
- در صفحه ی باز شده گزینه Account را لمس نمایید. بعد از آن به پایین صفحه اسکرول کرده و گزینه Switch to professional Account را لمس کنید.
5. بعد از انجام مرحله فوق، اینستاگرام پیامی را برای شما نمایش می دهد که در صورت برگرداندن اکانت بیزینس اینستاگرام به اکانت شخصی، تمام محتوای تبلیغاتی و آمار پست ها و… حذف شده و برای تحلیل پست ها و استوری خود دیگر به بخش Insight دسترسی نخواهید داشت. بعد از دریافت این پیغام در صورت تمایل گزینه Switch Back را لمس نمایید. تمام شد! حالا دیگر اکانت بیزینس اینستاگرام شما غیر فعال است. البته در صورت تمایل هر زمان که بخواهید مجددا می توانید اکانت بیزینس اینستاگرام خود را فعال کنید.
ارزیابی و بررسی بیزینس پروفایل در اینستاگرام
در صورتی که اکانت دیگری در اینستاگرام دارید، می توانید وارد آن شوید و پروفایل تجاری جدید خود را ارزیابی کنید. می توانید روی گزینه Contact کلیک کرده تا ببینید اطلاعات تماس شما چه طور به هر یک از کاربران نمایش داده می شود.
همچنین امکان ویرایش اطلاعات وارد شده هم فراهم شده است تا مثلا هر زمان که محل اصلی کسب وکارتان مشخص شد آن را به اطلاعات تماس قبلی اضافه کنید.
بررسی بازخوردها و رفتار کاربران در اینستاگرام
برای این که گزارش بازدید و بازخوردهای روزانه کاربران در پروفایل تجاری اینستاگرام را مشاهده کنید، درست زیر آیکن تنظیمات (چرخ دنده) گزینه دیگری به شکل نمودار میله ای یا گراف مشاهده می کنید.
پس از هر بار انتشار پست جدید، جزئیات بازخورد و کلیک های صورت گرفته در وب سایت شما پس از مشاهده هر پست در قالب این نمودار ظاهر می شود. با انتخاب See More مقابل هر بازخورد فالوور، قادر خواهید بود اطلاعات دقیق تری از عملکرد کاربران به دست آورید.
مثلا در این بخش مشخص می شود هر نوع پست در طول بازه زمانی مشخص چه تعداد بازخورد یا بازدید داشته است. آیا بازخورد آن خوب بوده است یا ضعیف ارزیابی می شود؟
جالب تر این که این اطلاعات قابل جداسازی و فیلتر هستند. اگر روی لینک پایین صفحه یعنی filter کلیک کنید، تمامی این اطلاعات بر اساس سه معیار مشخص جنسیت، رده سنی و موقعیت مکانی طبقه بندی خواهند شد. مسلما این اطلاعات راهبرد خوبی برای برنامه ریزی تجاری آینده شما در اینستاگرام خواهد بود.
بیشتر بخوانید: روش خلاقانه برای گرفتن فالوور رایگان
ارتقا پست ها در اینستاگرام
برای افزایش بازدید هر پست و افزایش لایک، اینستاگرام امکانی را برای صفحات تجاری فراهم کرده است تا کسب وکارها بتوانند پست ها را از حالت معمول ارتقا دهند. برای این کار کافی است سه نقطه بالای هر پست از صفحه خود را لمس کرده و سپس لینک Promote را انتخاب نمایید.
ابتدا گزینه call to action را انتخاب کنید.
سپس آدرس صفحه مورد نظر خود را برای نمایش پست ها یا صفحه فرود (landing page) وارد کنید.
حالا نوبت به انتخاب رده سنی، بودجه شما برای ارتقاء هر پست و مدت زمان مورد نیاز برای نمایش متفاوت هر پست به کاربران خاص می رسد. می توانید مخاطبان خود را از میان کاربران اینستاگرام گلچین کنید یا انتخاب آن را با استفاده از گزینه automated به خود اینستاگرام بسپارید.
قبل از پرداخت برای اطمینان بیش تر شما جزئیات فاکتور و اطلاعاتی که وارد شده، یک بار نشان داده می شود. بعد از فعال شدن پروموشن برای هر پست می توانید با انتخاب گزینه Insights تغییرات بازدید و کلیک های انجام شده بر روی هر پست را مشاهده کنید.
اگر همزمان از چند پروموشن اینستاگرام برای مدیریت صفحات تجاری خود استفاده می کنید، می توانید روی آیکن قلبی پایین صفحه کلیک کرده تا لینک مربوط به هر پروموشن برای ارزیابی نمایش داده شود.
همچنین در صورتی که نیاز به تهیه و استفاده از ربات برای حساب اینستاگرام خود داشته باشید، می توانید راهنمایی های لازم در خصوص خرید ربات اینستاگرام را از کارشناسان ما دریافت کنید.
ورود آنی به پروفایل تجاری از شخصی و بالعکس
با افزودن بیزینس پروفایل می توانید بدون خروج از اکانت شخصی و از طریق صفحه تنظیمات هر زمان که بخواهید از پروفایل شخصی خود وارد پروفایل تجاری شوید و خیلی ساده تر حساب خود را مدیریت کنید.
سخن پایانی
در صورتی که برنامه ریزی کرده و قصد انجام یک فعالیت تجاری در اینستاگرام را دارید، باید ایجاد یک اکانت بیزینس اینستاگرام اولویت اول شما باشد. چرا که با ساخت اکانت تجاری و فعال کردن آن در اینستاگرام می توان از امکانات ارائه شده از این اپلیکیشن محبوب برای فروش بیشتر، آنالیز مشتریان، مدیریت کسب و کار و تبلیغ بیشتر و بهتر استفاده نمود. انجام این کار و تبدیل حساب کاربری شخصی به اکانت بیزینس اینستاگرام همان طور که مشاهده کردید کار بسیار ساده ای است و با چندین لمس قابل تحقق است.
بنابراین اگر به دنبال کسب و کار سریعتر و بهتر هستید، از اکانت بیزینس اینستاگرام غافل نشوید. امید است که مطالب و آموزش مطرح شده در این مقاله برای شما مفید بوده باشد. یادآوری می کنیم که همکاران ما در فالوجت می توانند پاسخگوی سوالات شما در خصوص اکانت بیزینس اینستاگرام باشند.