مجرمان واقعی در پشت نقاب اینستاگرام: آمار عجیب و غریب آزار و اذیت در اینستاگرام

آمار عجیب و غریب آزار و اذیت در اینستاگرام | محال است شما یک زن باشید و خاطره ای از یک مزاحمت و آزار و اذیت خیابانی نداشته باشید. چیزی که همیشه باعث رنجش خاطر و ناراحتی شما می شده است. این مزاحمت ها می تواند از انداختن یک تیکه نسبتا ساده شروع شود و به تعقیب و تهدید نیز بینجامد.

با گسترش فضای اینترنت و دسترسی آسان آن در بین مردم، کوچه پس کوچه های اینترنت و به خصوص اینستاگرام از این قاعده مستثنی نیست. این بار همان مجرمان واقعی مزاحمت، در پشت نقاب خود مخفی شده و کاربران بسیاری را در فضای اینترنت، مورد آزار و اذیت قرار می دهند. با فالوجت در این مقاله همراه باشید.

آزار و اذیت در اینستاگرام

حمله سایبری (اینترنتی) ، شکل جدید زورگویی جهان

شکل جدیدی زورگویی یعنی حمله سایبری در جهان رو به افزایش است و به یک مشکل جدید تبدیل شده است. در اصل حمله به فضای مجازی تفاوت چندانی با نوع قلدری هایی که بسیاری از کودکان در مدرسه آن را تجربه کرده اند ندارد.

در واقع تنها تفاوت آن با آزار و اذیت های گذشته در این است که به صورت آنلاین و اینترنتی انجام می شود.

چه چیزی به عنوان حمله سایبری شناخته می شود؟

حمله سایبری به هر نوع آزار و اذیت، تهدید و یا هر عملی که باعث انتقال این پیام به مخاطب باشد و به صورت آنلاین انجام شود گفته می شود.

نوع معمول حملات سایبری، دادن نظرات نامناسب و رکیک، انتشار شایعات آنلاین و حتی اظهارات جنسی می باشد. اکثر موضوعاتی که در هنگام حملات سایبری مورد استفاده قرار می گیرند ظاهر افراد، هوش، نژاد، جنسیت و تمایللات جنسی است.

مجازات حملات سایبری در ایران چیست؟

هر گونه ایجاد مزاحمت و از بین بردن آرامش در فضای مجازی جرم بوده و طبق قانون با فرد خاطی برخورد می شود. فصل پنجم از قوانین جرائم رایانه ای به موضوع هتک حیثیت و نشر اکاذیب در فضای اینترنت اختصاص داده شده است.

طبق ماده 16 این قانون، هرکس به وسیله سامانه ‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر شخص دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

تبصره ماده 16 قانون جرائم رایانه‌ای هم اعلام می کند

چنان چه تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، شخص مرتکب کننده به حداکثر هر دو مجازات مقرر، محکوم خواهد شد.

در ماده17این فصل بیان شده است:

هر کس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهدشد.

در ماده18نیز آمده است:

هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله سامانه رایانه‌ای یا مخابراتی اکاذیبی را منتشر نماید یا در دسترس دیگران قرار دهد یا با همان مقاصد اعمالی را بر خلاف حقیقت، شخصا یا به عنوان نقل قول، به شخص حقیقی یا حقوقی به طور صریح یا تلویحی نسبت دهد، اعم از اینکه از طریق یاد شده به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به دیگری وارد شود یا نشود، افزون بر اعاده حیثیت (در صورت امکان)، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهدشد.

چه کسانی بیشتر در معرض آمار عجیب و غریب آزار و اذیت در اینستاگرام هستند؟

بیش ترین حملات سایبری در فضای مجازی به بچه های مدرسه انجام می شود. اما آن ها تنها اهداف این آزار و اذیت ها نیستند و بسیاری از بزرگسالان نیز درگیر حملات سایبری شده اند.

متداول ترین هدف برای آزار و اذیت های آنلاین، کودکان، جوانان ( به ویژه دختران)، دانش آموزان و افرادی با گرایش های جنسی خاص هستند.

ریشه های قلدری و آزار و اذیت های آنلاین می تواند عمیق باشد و از جنبه های مختلف زندگی افراد سرچشمه بگیرد. مطالعات نشان می دهد کودکانی که والدین وقت کمتری برای آن ها می گذارند و کم تر درگیرشان می شوند استعداد بیشتری برای ابتلا به افسردگی یا اضطراب دارند. این افراد تمایل بیش تری برای بروز رفتارهای قلدری از خود نشان می دهند.

آمارهای جهانی رشد مداوم حملات سایبری را در جهان نشان می دهد. یک مطالعه از موسسه Pew Research  در سال 2007 نشان داد که 32 درصد از نوجوانان، قربانی نوعی از حملات سایبری شده اند.

تقریبا یک دهه بعد، در سال 2016، تحقیق مجدد انجام شد و نتایج نشان داده اند که مقدار آزار و اذیت ها نسبت به 10 سال پیش تقریبا بدون تغییر بوده است. تا سال 2019، حدود 43 در صد از نوجوانان گزارش دادند که قربانی حملات سایبری شده اند.

آمار نگران کننده از حملات سایبری به جوانان در جهان

از هر 10 جوان (قبل از سن 18 سالگی)، 7 نفر اعلام کرده اند که نوعی حمله سایبری را تجربه کرده اند.

طبق آمار، حدود 37% از کودکان و نوجوانان بین 12 تا 17 سال حداقل یک بار حمله سایبری را تجربه کرده اند. حدود 30% بیش از یک بار مورد هدف آزار و اذیت های آنلاین قرار گرفته اند. اگر چه حدود 60% از جوانان، شاهد چنین عملیاتی بوده اند اما بیشتر آن ها، مداخله نمی کردند و این اوضاع را وخیم تر می کند.

دختران بیش از پسران قربانی عاملان حملات سایبری هستند. 15% دختران نوجوان هدف حداقل 4 نوع رفتار  آزار و اذیت های آنلاین بوده اند. در حالی که این رقم برای پسران به طور معادل، 6% می باشد.

آیا شما هم در دسته قربانیان حملات سایبری هستید؟

آزار و اذیت در اینستاگرام


طبق تحقیقاتی که بر روی استفاده کنندگان فضای اینترنت در امریکا در سال 2018 انجام شد 53% از افراد بیان کردند که هرگز دچار حملات سایبری نشده اند.

اما آمار برای 47% باقی مانده عجیب و غریب و گاهی نگران کننده است. 41% افراد پژوهش مزاحمت های تلفنی، 33% مزاحمت های غرض ورزانه، 22% تهدیدهای جسمی، 18% آزارهای جنسی، 18% طعنه زنی و 17% آزار و اذیت های پایدار را گزارش داده اند.  جای نگرانی اینجاست که 37 درصد از افراد پژوهش، تجربه هر گونه آزار و اذیت مجازی را گزارش داده اند.

نمودار موضوعات آزار و اذیت در این پژوهش به صورت زیر می باشد. 52% آزار و اذیت های نژاد پرستانه، 52% آزارهای جنسیتی، 46% آزارهای مذهبی ، 52% گرایش های جنسی خاص و 64% برای سایر موارد.

آزار و اذیت در اینستاگرام

اوضاع اینستاگرام در آزار و اذیت های آنلاین چگونه است؟

طبق امار منتشر شده در اوایل سال 2020، 59 درصد معادل 4,54 بیلیون نفر از مجموع 7,75 بیلیون نفر در جهان، در حال استفاده از اینترنت هستند.

آزار و اذیت های آنلاین

اینستاگرام با حدود 1 بیلیون کاربر در جهان، در زمره اپلیکیشن های پرطرفدار در بین مردم است و با تعمیم اماری که در قسمت قبل به دست اوردیم می توان گفت که حدود 94 میلیون و 713 هزار نفر از مردم در محیط این شبکه مورد آزار و اذیت های آنلاین قرار می گیرند. البته این آمار حدودی و با تقریب این که تمامی اپلیکیشن های مورد استفاده، زمینه یکسانی برای سواستفاده و آزار واذیت آنلاین فراهم می آورد محاسبه شده است.

آزار و اذیت های آنلاین

آمار آزار و اذیت های آنلاین در بین کاربران ایرانی اینستاگرام

حدود 24 نفر ایرانی در اینستاگرام در حال فعالیت هستند. اگر بخواهیم آمار ازار و اذیت های آنلاین را به ایرانیان در حال استفاده از ایسنتاگرام تعمیم دهیم چیزی در حدود 2 میلیون و 273 هزار نفر از افراد در معرض خشونت ها و قلدری های آنلاین هستند.

این رقم تقریبی ست و بعید نیست که مقدار واقعی از این هم بیشتر باشد. اما چرا این آمار اهمیت دارد؟

آزار و اذیت های آنلاین در بین کاربران ایرانی اینستاگرام

تاثیرات آزار و اذیت های انلاین بر افراد چگونه است؟

آزار و اذیت، چه به صورت حضوری باشد و چه مجازی، تاثیر به سزایی در آسایش روانی و کیفیت کلی زندگی شخص قربانی دارد. حتی بعضی از مطالعات نشان می دهند که افراد مجرم، به صورت آنلاین تهاجمی تر هستند. زیرا به ندرت عواقب ناشی از اقدامات خود را در دنیای واقعی می بینند. بنابر این تاثیر این حملات به طور بالقوه می تواند در قربانیان، بیشتر هم باشد.

قربانیان حملات سایبری، اغلب عزت نفس پایین تر، اضطراب اجتماعی بیشتر، افسرگی و بسیاری از افراد نیز افکار خودکشی را تجربه می کنند. این پیامدها در نوجوانان و جوانان می تواند شدیدتر شود و باعث کاهش عملکرد در مدرسه و روی آوردن به رفتارهای پر خطر مانند مصرف دخانیات و الکل گردد. به همین دلیل لازم است از این پدیده آگاهی کامل و نسبت به آن هوشیار باشیم.

تحقیقات انجام شده در نشست انجمن علمی کوردکان در سال 2017 نشان می داد تعداد کودکانی که اقدام به عمل خودکشی کرده اند یا به فکر آن بوده اند بین سال های 2008 تا 2015، دو برابر شده است. تحقیقات بیشتر نشان می داد بیش تر خودکشی ها به گذشته افراد و حملات سایبری آن ارتباط داشته است.

چرا اینستاگرام یک فضای مناسب برای آزار و اذیت های آنلاین است؟

چند دلیل مهم وجود دارد که اینستاگرام را تبدیل به یک زمین حاصل خیز برای ازار و اذیت های انلاین کرده است. مهم ترین عاملی که در این زمینه نقش بازی می کند بزرگ بودن آن است. بیش از یک بیلیون کاربر فعال در اینستاگرام. این عدد نشان می دهد که تا چه حد این امکان وجود دارد که از هر قشری داخل اینستاگرام فعال باشند.

دلیل دیگری که به این قضیه دامن می زند امکان ساخت چندین پروفایل به راحتی  آب خوردن است. این امکان اگرچه مزیت های ویژه ای برای خود دارد اما امکان آزار و اذیت های آنلاین را بدون اینکه شخص خاطی شناسایی شود فراهم می آورد.

امکان جست وجوی افراد با استفاده از هشتگ ها به راحتی امکان پذیر است. به همین دلیل اشخاص قلدر به راحتی می توانند مخاطبین خود را پیدا کنند. هم چنین گسترده بودن این شبکه به پخش شایعات و دامن زدن توهین ها کمک زیادی می کند.

اما از نظر روانی می توان گفت وقتی در اینستاگرام عضو یک کمپین یا یک گروه خاص و بزرگ می شوید احساس خوبی کسب می کنید و خوشحال هستید.

اما شاید تعجب آور باشد بدانید که وقتی بخشی از یک شلوغی عصبانی باشید نیز بسیار گرم کننده و خوشحال کننده است. به همین دلیل است که گاهی سیل عظیمی از کامنت ها و دایرکت های عصبانی و آزار دهنده در اینستاگرام راه می افتد.

الگوریتم های اینستاگرام برای مقابله با آزار و اذیت های آنلاین

همه ما با گزینه بلاک کردن در اینستاگرام تا حدی آشنا هستیم. یکی از بهترین راه هایی که برای برای مقابله با ازار و اذیت های اینستاگرام وجود دارد. اما علاوه بر این گزینه های دیگری مانند ریپورت (Report)، هاید (Hide) ، میوت (Mute) و رستریکت (Restrict) وجود دارد که می توانید با کمک آن از آزار و اذیت های اینستاگرامی جلوگیری کنید.

هم چنین اگر این امکان وجود دارد که پیج خود را از حالت عمومی (Public) به حالت خصوصی (private) تغییر دهید این کار را انجام دهید. زیرا با کمک این آپشن می توانید تنظیمات و کنترل بیشتری برای پروفایل، کامنت ها و دایرکت های خود داشته باشید.

علاوه بر این خود اینستاگرام در تلاش است با کمک هوش مصنوعی، کامنت، محتوا و دایرکت هایی که حامل آزار و اذیت هستند را تشخیص دهد و از انتشار آن جلوگیری نماید.

بیشتر بخوانید: چگونه در پست های اینستاگرام، کامنت گذاشتن را غیر فعال کنیم؟

یکی از مدیران این شبکه اجتماعی در گفت و گو با مجلات بیان کرده است:”ما می خواهیم مردم به اینستاگرام بیایند و تجربه مثبتی داشته باشند – برای دوست داشتن ، پیدا کردن علاقه و انجام همه کارهایی که با انجام شان در اینستاگرام به آن ها حس خوبی می دهد. زورگویی و آزار و اذیت، کاملاً خلاف تجربه ای است که ما برای ایجاد آن کار می کنیم.

ما می خواهیم این رفتار را متوقف کنیم و می خواهیم مردم در اینستاگرام احساس امنیت کنند ، اما می دانیم باید کارهای بیشتری انجام دهیم. “

اما اگر بخواهیم منطقی فکر کنیم انجام این کار واقعا ساده و آسان نیست. اینستاگرام هم اکنون در همه کشورها به جز چین و کره شمالی در دسترس است. کاربران این شبکه اجتماعی با ده ها زبان صحبت می کنند و برای ارتباط با یک دیگر فرهنگ های بی شماری دارند.

آن ها از زبان عامیانه و رایج منطقه خود بهره می برند و شوخی های ویژه خود را دارند. به همین دلیل تشخیص آزار و اذیت های اینستاگرامی خیلی به آسانی نمی تواند محقق شود.

در مقابل این حجم از ازار و اذیت های آنلاین چه باید کنیم؟

همان طور که آمار و تحقیقات نشان می دهد حملات سایبری در حال حاضر تبدیل به یک مشکل جهانی در دنیای مجازی شده است. به گونه ای که بسیاری از دولت ها و سیستم عامل های رسانه ای مانند اینستاگرام ، توییتر و فیسبوک در تلاش هستند تا جلوی حمله سایبری و آزار و اذیت ها را بگیرند.

فراموش نکنیم که عمده هدف حملات سایبری، نوجوانان و جوانان هستند. مهم است که به کودکان و نوجوانان خود بیاموزیم که حمله به فضای مجازی چیست ، تأثیرات آن چیست و چگونه می توان از آن جلوگیری کرد. مثل همیشه ، آموزش تنها راه حل واقعی است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای افزایش سریع فالور واقعی و هدفمند فقط با ۵۰ هزار تومان از شهر و موضوع موردنظرتان اینجا کلیک کنید .